Träning med klubben

Träning med klubben

Klubben har organiserad träning inom alla grenar varje vecka (se specifikt veckans pass nedanför). Vissa pass är i samarbete med andra föreningar. Information kring träningarna publiceras löpande på Facebook samt skickas via vår e-postgrupp.

OW med klubben
OW simning

Simning

Måndag, onsdag och torsdag simmar vi på Fyrishov (se tider nedanför). Plats i simgruppen krävs, se den separata infon gällande simning

Öppet vatten träningar (OW) under sommaren måndagar och torsdagar på Björklingebadet. Vi tränar bland annat siktning och drafting förutom att simma och bli snabbare. Ibland långt och ibland intervaller.

Vi har också ett samarbete med US Master och får därför delta i varandras OW träningar. De simmar ute i Marielund på måndagar och söndagar. 

Cykling

Lördagar kl. 09:00, vi cyklar i 2-3 timmar. Observera att ändring/inställning av pass kan ske. Se därför till att vara med i e-postgruppen/Facebook.

Sommarsäsong: Landsvägscykling med start från Nelins. Vår ambition är att ha två fartgruppen men vi anpassar såklart hastigheten till alla deltagande.

Vintersäsong: När det blir för kallt för landsvägscykling fortsätter vi med MTB (mountainbike) med start från Studenternas parkering i Uppsala.

Tempocykling
Löpning

Löpning

Tisdagar på IFU arena (se tider längre ner). Vi värmer upp, kör lite löpskolning och har sedan en genomgång av passet. Allt som allt ca en timme.

Sommarsäsong: Vi träffas vid entrén till IFU arena och tar oss sedan gemensamt till utebanan.

Vintersäsong: Vi träffas inne vid löparbanan. Väskor och dylikt kan man ha med sig till läktaren då vi har gemensam koll på dessa. Obs. Ta hänsyn till IFU:s regler för inomhusbanan. Vill ni träna/springa inne på IFU andra tider gäller en entréavgift.

Sprint

Under sommaren erbjuder IK Fyris Uppsala Triathlon gemensam träning på Sprint-distans i ute i Björklinge. 

Observera att det är träningstillfällen så inga tider registreras. Däremot kanske det finns möjlighet att ropa ut tider vid förfrågan innan men inget garanterat. För säkerhetsskull ta tid på er själva. 

Alla är välkomna så ta gärna med en kompis eller familjemedlem som vill testa på. Det som behövs är lämplig simdräkt (gärna våtdräkt över tri/simkläderna), en cykel med fungerande bromsar, cykelhjälm, tri/cykelkläder, ev. löparskor och tri/löparkläder. 

Distansen på Sprint är följande:
750 m simning, 20 km cykling, 5 km löpning.

Givetvis kan deltagande ske på endast någon/några av de tre delarna under de här sommartillfällena, det är träningstillfällen så deltagarna tränar det de själva vill träna på. 

Löpning

Vi vill bli fler!