Triathlon är till för alla!

Barn/Ungdom

Uppsala Triathlon

Triathlon är för alla! Om du tycker om att simma, cykla och springa så är det här idrotten för dig. Uppsala triathlon har en aktiv ungdomssektion med engagerade ledare och unga idrottare med åldrar som sträcker sig från 6–18.

Schema

UNGDOMSSPECIFIKA TRÄNINGSPASS / Vecka

Tisdag 18:00-19:00 (samling 17:50 vid kanten) på Fyrishov

Dessa träningspass kostar 450kr extra/termin för att täcka kostnaden för hyra. Träningspassen är inte en ersättning för simskola och vi har ett grundläggande krav på att deltagaren måste kunna simma 200m (på valfritt sätt) utan hjälp på djupt vatten.

Onsdag 18:00-19:00 (samling 17:50) på Domarringen skolan.

Denna utbildning är öppen för deltagare över 6 år. Vi delar vanligtvis upp gruppen i mindre konstellationer baserat på deltagarnas ålder och förmåga.

Det behöver inte vara dyrt

Det finns en missuppfattning att du behöver ett brett utbud av dyr utrustning för att kunna delta i triathlon. Så är det inte alls! De flesta av våra simträning hålls inomhus så allt du behöver är simkläder som är åtsittande. Vi fokuserar främst på crawl och våra simpass skiljer sig från en vanlig simklubb genom att vi inkluderar aspekter av simning som är specifika för triathlon, så som att simma i en grupp och vända rund markeringsbojar. Vi har ett antal våtdräkter i juniorstorlekar som finns tillgängliga för utomhus simträningspassen och tävlingarna så det behöver inte köpas på en gång.

 

När det gäller cykelträning är det bäst att börja med din vanliga cykel eller MTB. Om (när!) du bestämmer dig för att triathlon är för dig då kanske du vill gå vidare till en racer. Det finns bra erbjudanden tillgängliga via Team Sportia (klubbsponsorer) samt massor av olika alternativ som finns på secondhand marknaden.

 

Förutom de träningspass som anges ovan är det också möjligt för våra äldre ungdomar att delta i ett extra simpas på torsdag och ett löppass på tisdagar. Dessa träningstillfällen hålls tillsammans med den vuxna delen av klubben. Passen är inte led av en ungdomstränare men vi är oftast själva på plats ändå! Tillgång till dessa träningstillfällen sker i samråd med ungdomstränare. 

Om du vill ta reda på mer om ungdomssektionen så tveka inte att kontakta vår ungdomssektion genom formuläret nedan!

 

ungdomssektionen

Vi vill bli fler!