Hoppa till sidans innehåll

Simträning på Fyrishov börjar 1:a september

24 AUG 2014 16:28
Nu flyttar vi inomhus igen. Från och med 1:a september simmar vi på Fyrishov.
  • Uppdaterad: 08 APR 2018 12:38

Info från vår simtränare:

 

Nu är det snart dags att sätta igång med simningen igen. Vi börjar måndagen den 1a september för 2 veckors traditionell uppstart. Därefter väntar en hel del förändringar, inledningsvis kommer vi att ägna hela 8 veckor åt att rätta till simningen. Vi kommer huvudsakligen att följa Total Immersions (TI) program och tankesätt för att uppnå en energieffektiv simning. Genom TI får varje individ förståelse för hur rätt känns och kunskap om vad och hur mycket man ska fokusera på under varje övning. Se fram emot en ordentlig teknisk utveckling under hösten!

Efter perioden med TI går vi in i en byggnadsfas om 6 veckor innan det vanliga juluppehållet. En sak som blir vanligare under året är användandet av dynamiska cykler. Vi är sedan innan vana vid att arbeta 4 veckor åt gången, men framöver kommer det att varvas med 3-veckors cykler. Mer om detta och varför ges vid ett informationstillfälle under hösten. Slutligen kommer fysträningen att få en ordentlig omvandling. Istället för ren bålstyrka kommer det att finnas tre (till en början) olika program med simspecifik uppvärmning för hela kroppen där bålstyrka ändå står för ca. 40% av övningarna. De tre programmen representerar olika svårighetsgrader (lätt, medel, svår) där varje individ själv väljer vilket program som den vill följa beroende på dagsform och tidigare erfarenhet. Programmen kommer att införas under TI-perioden.


Vi kommer också att främja god närvaro, utveckling och engagemang under terminen där två personer som betalat simavgiften kommer att vinna en privat tekniklektion (90min) med videoanalys.

 

Klicka HÄR för att öppna info om simperiod 1 (Uppstart)

 

Pierre Zarebski, simtränare IK Fyris Triathlon


Skribent: Pablo Schneiter
Epost: This is a mailto link

Postadress:
IK Fyris Uppsala - Triathlon
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Besöksadress:
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018468070, 0706227685
E-post: uppsalatriathlon@yah...

Se all info