Hoppa till sidans innehåll

Säsongspremiär i Örebro och Gävle

17 JUN 2010 08:56
I helgen var det dags för säsongens första triathlon i svenska vatten: Kilsbergen i Örebro och Gävle Triathlon. Här kommer referat från Peter Saetre.
  • Uppdaterad: 08 APR 2018 12:38

I helgen var det dags för årets första triathlon med utomhussimning. 
Vi var fem triathleter från Uppsala som provade på den krävande banan i Kilsbergen, medan Micke vässade formen med en sprint i Gävle.

Kilsbergens triathlon marknadsförs som Sveriges hårdaste triathlon, och visst var banan kuperad - men några långa klättringar i Örebros Alper handlade det i sanningens namn inte om.

Ånnabodasjön höll 16 grader och simningen var som väntat kaotisk från starten. När paniken lagt sig fanns inga fötter i sikte så det blev tre varv på triangelbana i eget tempo. Tur att man övat navigation på försäsongen. 
Cyklingen inleddes med en nedförsbacke på 3 km (150 höjdmeter). Här kom Gustavs nerver och tävlingsinstinkt i konflikt när hastighetsmätaren klättrade över 70 km/h. Väl nere i Garphyttan väntade backe nummer två – 1 km eller 100 höjdmeter med en medellutning på 12 grader. Efter vändpunkten på toppen gick det lättare, och backarna var historia efter ett tvärställ i en T-korsning. I alla fall för stunden.

Löpslingan var varierad och intressant: en kombination av asfalt, steniga skogstigar och en grusväg uppför en slalombacke. För långa banan gällde två varv på 
cykel och löpsslingorna, medan de som valt korta banan fick nöja sig med ett varv. 

Tre tappra IK Fyris triathleter tog sig runt den långa banan med hedern i behåll. Jan Wallin klockades till 2:42, Gustav Eskhult till 2:56, och själv kom jag i mål strax under 2:30. Fredrik Swan gjorde en heroisk cykling och plockade 29 placeringar, men slog av på jakten när han var 10 minuter efter täten ut på löpningen. Trots detta hade Fredrik det klart rappaste löpsteget i fältet och 2:22 räckte till en 4:e plats i mål. Jenni Nilsson spände bågen på den korta banan. Jenni var lyrisk över Örebroalperna och i mål (efter 1:12) hade hon bara Endre Barat framför sig. Bra jobbat alla!

I Gävle sopade Mikael Sahlberg banan med konkurrenterna i 
försommarsolen. Micke var inte oväntat snabbast upp ur det 14 gradiga vattnet. Och därefter var han ohotad. I mål kunde han mysa med en varmkorv och berömma banorna och det trivsamma arrangemanget.

Grattis Micke! Vi ser fram mot att se vilka skalper som hamnar under bältet när Svenska Cupen drar igång.

Vi ses i Säter den 4 Juli,

Peter  

Skribent: Peter Saetre

Postadress:
IK Fyris Uppsala - Triathlon
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Besöksadress:
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018468070, 0706227685
E-post: This is a mailto link

Se all info