Hoppa till sidans innehåll

Resultat Träningsenkäten

26 NOV 2013 21:59
Här kan ni läsa resultatet av träningsenkäten som vi bad klubbens medlemmar svara för några veckor sedan.
  • Skapad: 26 NOV 2013 21:59

Klicka HÄR för att öppna resultaten i word.

 

Träningsenkätens resultat sammanfattat av Peter Saetre:

 

Det tränas bra i klubben. Några tränar riktigt mycket, andra mera sansat. De flesta hinner med mellan 6-9 träningspass en bra vecka, ganska jämnt fördelat över simning, cykel och löpning. Vanligen är 2-4 av passen i IK Fyris Triathlons regi, men dessa är inte jämnt fördelade över grenarna.  Inte helt oväntat är tre av fyra simpass klubbträningar, och Pierres landträning står för hela 40% av den styrketräning vi hinner med. Ungefär en tredjedel av de svarande deltar i klubbens cykelpass, men dessa utgör en mindre del av den tid vi lägger ner på cykelträning. Nio av tio medlemmar sköter sin löpträning utanför klubben. Roligt att se att nästan hälften av de svarande hittat ut till triathlonträningarna i Björklinge!

När det gäller träningstider passar vardagskvällar de allra flesta, och mer än hälften anger att de gärna tränar morgnar och förmidagar på helgen. Lite oväntat (i alla fall för mig) var att nästan hälften svarat att även fredag eftermiddag och kväll fungerar bra. Däremot är det inte många som har möjlighet att träna på vardagsförmiddagar eller på kvällstid helger.

 

Överlag är medlemmarna nöjda med antalet träningstillfällen som klubben arrangerar. Nio av tio medlemmar anser att vi erbjuder tillräckligt många pass, men flera anger att man i större grad kan tänka sig att delta i klubbträningar om denna utformades annorlunda eller låg vid något lämpligare tidpunkt. Flera svarande efterlyser träningstillfällen som specifikt vänder sig till nybörjare, några har saknat kvalitetspass i cykel, och tio medlemmar anger att man är intresserad av att specifikt träna rörlighet. Det kom även in många bra och konkreta förslag på hur vi kan förbättra och utveckla klubbträningarna. Vi tackar för detta!

 

Ingen missade väl den fina uppslutningen på höstens träningshelg på hemmaplan, och det finns ett lika stort intresse för ett vår läger med samma upplägg. Glädjande att intresset för ett helgsläger på annan ort i Sverige är lika stort på  våren, speciellt när det gäller någon av våra långhelger. Nästan hälften svarade att de dessutom gärna skulle åka utomlands en vecka på våren. Här läser jag in att det är fler än jag som kan tänka sig att kompensera förlorad trainertid med klättringar på solvarm asfalt.

 

Slutligen kan vi se fram mot en trevlig tävlingssäsong. De allra flesta planerar att genomföra en tävling. Intresset störst för kortdistans (sprint och olympisk).  Men fyra av tio svarande kommer att prova en halv IM, och åtta medlemmar siktar på långdistans. När tävlingskalendern släpps i december ska vi sätta oss ner och se om vi inte några lämpliga tävlingar i närområdet som vi kan åka på gemensamt! 

Skribent: Pablo Schneiter
Epost: This is a mailto link

Postadress:
IK Fyris Uppsala - Triathlon
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Besöksadress:
Fyrisparksvägen 3
75267 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018468070, 0706227685
E-post: This is a mailto link

Se all info