Kostnadsersättning

Ersättningsregler för IK Fyris triathlonsektion

Upprättade enligt styrelsebeslut 2019-04-08

Den här texten beskriver de regler för ersättning av utlägg som finns i IK Fyris triathlonsektion (IKFT). Reglerna revideras årligen och fastställs av sektionsstyrelsen inför varje nytt verksamhetsår. Reglerna gäller för ersättning för anmälningsavgifter.

Ersättningsreglerna kan även gälla vid andra arrangemang, t ex läger och möten, om det framkommit genom styrelsebeslut att så är fallet.

Grundkraven för att komma i fråga för ersättning är (förutom att vara medlem i IKFT):

• Den aktive ska bedriva regelbunden träning vid sektionens träningstillfällen.

• Den aktive måste vara en god representant för IKFT.

• Den aktive ska regelbundet ställa upp för IKFT då klubben behöver hjälp vid

olika typer av tränings- och tävlingsarrangemang, eller andra aktiviteter.

Ersättningar betalas ut retroaktivt efter säsongens slut (normalt i september-oktober). Styrelsen beslutar om vilka ersättningar som ska utgå efter att de ekonomiska förutsättningarna i sektionen, efter tävlingssäsongens slut, klarlagts.

Den som anser sig vara berättigad till ersättning redovisar skriftligen (på eget initiativ) sina utlägg (startavgifter) för tävlingssäsongen till ekonomiansvarig i sektionsstyrelsen senast under september månad.

Efter att ha granskat dessa ersättningsförfrågningar samt sektionens ekonomiska läge jämfört med budget, beslutar styrelsen i varje enskilt ersättningsärende. Ungdom och elit ska prioriteras framför övriga.

Bildad 1922-05-18
Föreningsnummer 1695-66
Postadress Fyrisparksvägen 3
Besöksadress Fyrisparksvägen 3