IK Fyris Triathlonsektion - en redogörelse för verksamheten under 2012

Rekordmånga deltagare från klubben på Ironmandistansen i Kalmar - och alla fullföljde. Kanske också rekordmånga som tävlade på nationell nivå i triathlon och duathlon? Så skulle man kunna sammanfatta 2012 års säsong.

Året började med klubbmästerskap i simning 750 m, löpning 10 km, cykling 20 km, duathlon sprint samt triathlon sprint. 16 deltagare gjorde tillsammans 39 starter. Flitigast var Oskar Djärv, Peter Saetre och Pablo Schneiter med 5 starter var. De ställde alltså upp i alla loppen. Johan Stendahl körde 4 lopp, medan Anna Karin Berglund, Robert Noack och Pierre Zarebski var med tre gånger var.

Klubbmästare blev Oskar och Anna Karin.

Så var det dags för "riktiga" tävlingar. Där gjorde 29 medlemmar, fyra damer och 25 herrar, tillsammans hela 70 starter. Och då är ändå bara tävlingar i triathlon och duathlon medräknade. Åtskilliga Fyris-triathleter har dessutom varit med i cykellopp och löptävlingar.

Allra flitigast på tävlingsbanan var Oskar med 8 starter. Johan, Peter samt gamle stjärnan Bengt Salomonsson var med i 7 tävlingar var.

Allra "tyngst" väger givetvis de 12 starterna på fulla Ironman-distansen i Kalmar. Alla från Fyris fullföljde och Fyris fick tre bronsmedaljer på SM/RM genom Samuel Forslund i H55 och Erik Rollborn i H60. Bra jobbat! Pierre var uppe på 20:e plats efter simningen. Måste ha varit en härlig känsla bland bortåt 2000 startande! De som ställde upp i massloppen i samband med världscupsprinten och VM-stafetten i Stockholm fick säkert också en häftig upplevelse att minnas.

Att vi inte bara har haft många tävlande utan att det också har gått bra för åtskilliga sektionsmedlemmar visade sig när Svenska Triathlon Cupen räknades samman. Där ingick Hallsta sprint, SM olympisk i Arvika, Malmö olympisk samt SM sprint i Jönköping.

Individuellt kom Oskar 11:a i herrar elit. Johan Stendahl kom 2:a i H40, Peter 2:a i H45 och Bengt slutade 3:a i H55.

I föreningscupen för klubbar cupens delade IK Fyris 6:a plats med Spif från Stockholm. Meriterande när hela 55 klubbar hade någon deltagare bland de 5 bästa i tävlingsklass under de fyra loppen och alltså tog poäng.

Sören Winge

Uppdaterad: 10 NOV 2013 14:48 Skribent: Pablo Schneiter