IK Fyris Triathlonsektion - en redogörelse för verksamheten under 2011

Tävling: Brons på SM i duathlon för Alexander Eiler. RM-medaljer i duathlon för Björn Winell (silver i H35) och Pablo Schneiter (guld i H40) samt i triathlon för Peter Saetre (brons i H40 olympisk). Det är några av höjdpunkterna under det gångna verksamhetsåret.

2011 fick en lite dyster start när 2010 bästa elitaktiva, Mikael Sahlberg och Emma Graaf, flyttade till Stockholm och därmed lämnade IK Fyris. Men i stället har andra aktiva klivit fram.

Alexander Eiler dominerade den nya duathloncupen med placeringarna 1-2-2-1-3-2-1. På SM blev det en stark bronsmedalj, bara ett antal sekunder efter segraren. Han vann avslutande cuptävlingen Fyris Offroad Duathlon som klubben arrangerade vid Ultuna.

Under året har 24 av sektionens aktiva fullföljt 75 lopp i duathlon och triathlon på nationella tävlingar. Alexander Eiler var flitigast med 8 lopp före Peter Saetre och Pablo Schneiter, 7 var.

Pablo Schneiter och Peter Saetre slutade 2:a respektive 3:a i Svenska triathloncupen 2011.

Åtskilliga av Fyris triathleter har också startat i olika individuella lopp. Så sällade sig Alexander Eiler till utvalda skara av svenska cyklister som kört Vätternrundan under 7 tim. Han var med i en snabbklunga som cyklade de 30 milen på 6:57.

Vid DM i tempo i Odensala cyklade Peter Saetre och Johan Stendahl 30 km med ett snitt på över 40 km/tim, trots en bitvis rätt krävande bana. Deras tider var 44:25 respektive 44:29, jämnt så det förslog alltså.

Snabbaste DM-tid hade Fredrik Swahn, flitig gäst på klubbens olika tävlingar. Det var Fredrik som såg till att en serie med tempotester på cykel kördes under sommaren på den nya vändpunktsbanan på Gamla Börjevägen, 20 km. Hans företag Mantra Sport var också med och sponsrade klubbens cuptävling i duathlon.

I klubbmästerskapsserien var det totalt 2 damer och 23 herrar som tog poäng. Slutsegrare blev Isabel Ahlström och Alexander Eiler. Flest deltagare var det i cykel (15); nästan lika många körde triathlon (13), simning eller löpning (11 var). Tyvärr har det varit väldigt magert med damer, både på KM och i nationella tävlingar.

Träning:  Simträning har bedrivits i Fyrishov på bestämda dagar med tre pass per vecka, varav ett tränarlett. För de gemensamma träningspassen i cykel och löpning har klubbens mailinglista fungerat som kallelse. I löpning har Sören Winge, utbildad specialinstruktör, kommit med träningsråd.

Styrelse: Den styrelse som valdes på sektionens förra årsmöte bestod av Pablo Schneiter (ordf), Jens Andersson (kassör) samt ledamöterna Sören Winge, Ernst-Heinrich Schiebe, Thorsten Heidorn och Emma Graaf.

Sammanfattat av Sören Winge
Uppdaterad: 2013-11-10 14:39